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おっととよめとカモワイン

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2007年 12月 17日

Varietals of Red Wines ブドウの品種 (赤ワイン編 2)

Carignan / Carignane (カリニャン)
ワインは黒ずんだ色で若いうちに飲むとかなり苦く、成熟しても苦味の残っていることがよくある。一時期は日常用 Jug Wine のブレンドとして主要なブドウだったが、その栽培量は減少している。現在でも北アフリカ、スペイン、カリフォルニアなどでブレンド用として用いられている。カリフォルニアでは Carignane、イタリアでは Carnano として知られている。

Also known as Carignane (California), Cirnano (Italy). Once a major blending grape for jug wines, Carignan's popularity has diminished, and plantings have dropped from 25,111 acres in 1980 to 8,883 in 1994. It still appears in some blends, and old vineyards are sought after for the intensity of their grapes. But the likelihood is that other grapes with even more intensity and flavor will replace it in the future.



Tannat (タナもしくはタンナ)
フランス南西地方で主に栽培される葡萄品種である。フランスの他にはウルグアイで重要な品種である。名前から想像されるようにタンニンに富む。

Tannat is a red wine grape, predominantly grown in southern France. It is predominantly used to make Madiran AOC wines, giving them high levels of tannin and a high alcohol level, and the ability to age very well. It is also used to make Armagnac. Rose wines are also made from it; these are usually very full bodied.

It is also grown in Argentina, Australia, Italy and Uruguay (Where it is one of the principle grapes used for red wine production). Tannat wines produced in Uruguay are usually quite different in character from Madiran wines, being lighter in body and lower in tannins. It is also produced in small quantities in the state of Virginia in the United States of America.




Cinsaut (Cinsault) (サンソー)
フランス南部で広く栽培され、大量生産型のワインを生む品種。南アフリカでは、Pinot Noir との交配によって、Pinotage (ピノタージュ)が生み出された。ワインは色が薄いが、潜在的に質の高いのが特徴。



その他:
Varietals of Red Wines ブドウの品種 (赤ワイン編 1)

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参考および引用:
Varietal Characteristics (from Wine Spectator)
 http://www.winespectator.com/Wine/Wine_Basics/Wine_Basics_Template/0,,1004,00.html
2006 日本ソムリエ協会教本
Wikipedia

by magamoduck | 2007-12-17 01:00 | ワイン豆知識


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