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おっととよめとカモワイン

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2008年 10月 24日

2006 Palmina Santa Barbara County Barbera

2006 Palmina Santa Barbara County Barbera

カリフォルニア州サンタバーバラにあるイタリア品種専門のワイナリー Palmina。ワインメーカーの Steve Clifton 氏は Sta. Rita Hills にあるブルゴーニュ品種に力を入れるワイナリー Brewer-Clifton でワインメーカーとして勤める傍ら、イタリア品種にも惹かれ、独自のラベルで Palmina を立ち上げる。サンタバーバラ・カウンティで育ったイタリア品種を使いワインを造っている。

ワイナリーで試飲して気に入った Barbera 種。バルベーラはカリフォルニアでいうピノのような位置づけと言われる。このバルベーラはピノより酸味があり、パワフルな鮮やかさ。もう少し寝かせたらほとばしるパワフルさが落ち着くのかな。でも、やはりバルベーラは結構好きな品種かも。

おっと: ★★★★☆
よめ: ★★★☆☆
ワイナリー価格: $22.00 (K&L価格:$19.99)

サイト: http://www.palminawines.com/

Winemaker's note (引用):
Barbera is known worldwide for its intense color, and the 2006 Barbera, Santa Barbara County more than steps up to the plate. A deep rub-red color with violet hues foretells of the dark fruit profile in the glass. A swirl releases a bouquet of ripe plum, blackberry and black currant along with subtle traces of nutmeg and toasted vanilla. On the palate, the wine is mouth-coating and silky and just plain friendly! There is a depth of blueberry-plum and black cherry fruit, sweet baking spices and a hint of chocolate, a bit of earthy-mineral character, soft and pleasing tannins and a lively acidity that then leads to a cherry cobbler finish. Beautifully balanced, this is a wine with harmony.

Barbera loves food, and food loves Barbera. Enjoy this wine with the company of friends and family and with meals ranging from Wednesday’s spaghetti to Sunday’s pot roast. Our featured recipe is Polenta Pastacciata (Polenta Pie).



by magamoduck | 2008-10-24 19:00 | ワイン日記


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