おっととよめとカモワイン

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2010年 03月 20日

Cava Barcino Brut

Caves El Barcino Brut Cava

スペイン・バルセロナ近郊の Penedès (ペネデス)に位置するワイナリー Cavas El Barcino。Cava (スペインのスパークリング)の伝統的な品種、55% Xarel-lo (チャレーロ)、 25% Macabeu (マカベウ)、20% Parellada (パレリャーダ)の典型ブレンド。ワインショップ K&L のテイスティングで以前会った Luis Moya 氏が米国に輸入している。

シャンパンと比べると泡が大きめで大味な印象だけど、とても美味しい Cava。この値段でこの味わいは二重丸(by おっと)。ドライすぎず飲みやすいけれど、可もなく不可もなく(by よめ)。

おっと: ★★★☆☆
よめ: ★★★☆☆
K&L価格: $14.99

サイト(インポーター): http://luismoyaselections.com/

Importer's notes (引用):
Barcino takes its name from the city of Barcelona, which was formerly known in the Catalan language as Barcino. Barcelona is the one of the most important cities in Spain, known for its beauty, commerce and diversity. It is one of the most cosmopolitan cities in Spain, blending art with tradition and modernity. Caves Barcino is located few miles south of Barcelona in the little town of Sant Sadurní.

Barcino is aged anywhere between 12 to 18 months in its lees. Secondary fermentation takes place in the bottle following the strict Champagne method. This approach brings forward a creamier, more delicate and complex style. The grapes that make up Barcino Brut are indigenous to this area of Spain: Xarello (Cha-reh–lo) provides body and fatness, Macabeu (Maka-Beyu) the aromatics and Parellada (Pa-re-la-da) a bright fresh zestiness.


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by magamoduck | 2010-03-20 01:00 | ワイン日記


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