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2010年 03月 20日

2007 Bricco del Cucù Dolcetto di Dogliani

2007 Bricco del Cucù Dolcetto di Dogliani
Bricco del Cucù Dolcetto di Dogliani
(ブリッコ・デル・クク・ドルチェット・ディ・ドリアーニ)

Gambero Rosso 2 Glasses
K&L Club Italiano 2010 2月のワイン。
イタリア・ピエモンテ州の造り手 Dario Sciolla 氏。代々ブドウ製造者だったが、Dario 氏が初めてボトリングを手がけた途端、イタリアで最もメジャーな評論誌 Gambero Rosso より 2 Glasses が付けられる。品種はイタリア土着の Dolcetto (ドルチェット)。ピエモンテで、Nebbiolo でもなく Barbera でもなく、Dolcetto。Dolcetto di Dogliani は2008年より DOCG に認定。

今回の Dolcetto di Dogliani は同ワイナリーのフラッグシップ。1年以上前に飲んだ Bricco San Bernardo と比べてフルーティさが抑えられて、より複雑味が増している(=好み)感じがする。それでもやっぱりドルチェットは強烈なフルーツ爆弾を思わせる。

おっと: ★★★☆☆
よめ: ----- (未飲)
K&L Wine Club価格: $12.99 (K&L価格:$19.99)

サイト: http://www.briccocucu.com/

K&L's notes (引用):
We met Dario Sciolla for the first time in Piedmont a few years ago and were very impressed with his wines. He hails from a little town called Bastia Mondovì about 16 miles south of Barolo in dolcetto country. Dario's family has been growing grapes here for generations, the vineyards surround the family home but Dario was the first to bottle wine. His winery is about as big as your garage, ok maybe slightly bigger, but his was built around the time Columbus was dodging hurricanes in the Caribbean. In the mouth the wine is lush; it rolls across your palate, with layers of black fruit flavors. This is a food wine if ever there was one, and it goes with everything from meat and cheese filled pastas to roast fowl, lamb chops on the grill, you name it!


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by magamoduck | 2010-03-20 05:00 | ワイン日記


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