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2010年 04月 19日

Quartz Reef "Methode Traditionelle" Brut

Quartz Reef "Methode Traditionelle" Brut

ニュージーランド最南端、"世界で最も南に位置するワイン銘醸地" として知られる Central Otago (セントラル・オタゴ)地方にあるワイナリー Quartz Reef (クォーツ・リーフ)。フランスで1529年からシャンパンを造り続けているワイナリー Marc Chauvet (マーク・ショーヴェ)の Clotilde Chauvet (クロチルド・ショーヴェ)女史と、オーストラリア人のワインメーカー Rudi Bauer (ルディ・バウアー)氏により1996年に創立。1998年にファーストヴィンテージをリリースするや、ルディ・バウアー氏はデビュー2年目の1999年に Royal Agricultural Society of New Zealand Easter Wine Show で Champion Winemaker of the Year を受賞。ニュージーランドを代表する Pinot Noir の醸造家となる。Pinot Noir のほか Pinot Gris や伝統的なシャンパン製法で造られるスパークリングワインを少量生産している。

Pinot Noir と Chardonnay から造られるスパークリング。ニュージーランドのバブリーは初めて。カリフォルニアの安いスパークリングのような印象。泡も大きめ、味も大味。デイリーと考えたら悪くないけど、同じ値段でもっと美味しいバブリーは絶対にあるはず。76% Pinot Noir、24% Chardonnay。

おっと: ★★★☆☆
よめ: ★★★☆☆
K&L価格: $15.99

サイト: http://www.quartzreef.co.nz/

Winemaker's notes (引用):
Cuvee
A selected blend 76% Pinot Noir and 24% Chardonnay from our estate vineyard in Bendigo, Central Otago.

Bottle fermented and aged on lees.
Riddled and disgorged by hand from late 2009.

K&L's notes (引用):
Quartz Reef Methode Traditionnelle is a wine of distinction, made in the traditional Champagne method to achieve elegance and finesse, at a cost that fits in with mere mortal proportions. This blend of 38% Pinot Noir and 62% Chardonnay from Bendigo, Central Otago shows Granny Smith with a hint of strawberries and cream on the nose with fruity acidity and leesy notes. Focused, fresh and crisp with a beautiful balance and length. Yum!


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※こちらはシャルドネベースのスパークリングです。


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by magamoduck | 2010-04-19 19:00 | ワイン日記


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