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2010年 06月 25日

2006 Sesta di Sopra Rosso di Montalcino

2006 Sesta di Sopra Rosso di Montalcino
Sesta di Sopra Rosso di Montalcino
(セスタ・ディ・ソープラ・ロッソ・デ・モンタルチーノ)

1 Glass Gambero Rosso
K&L Club Italiano 2008 10月のワイン。
イタリア・トスカーナ州、Montalcino (モンタルチーノ)地区のワイナリー Sesta di Sopra(セスタ・ディ・ソープラ)。非常に小さな造り手で、Brunello di Montalcino の生産はわずか330ケース。収穫は手作業で行われ、丁寧なブドウおよびワイン造りを心がけている。

2年前にK&Lワインクラブで届いたものを少しだけ熟成。香り、および口に含んだ瞬間の印象は、果実味が凝縮され、かなりフルーティな感じだけど、明らかにイタリアワインだと分かる強烈な土臭さと野生のハーブが印象的なサンジョベーゼ。少し熟成させたため、タンニンが落ち着いてスムーズになっている。それでも良い意味でパワフルで好印象。Rosso di Montalcino だが、さらに5年くらいは寝かせられるそう。

おっと: ★★★☆☆
よめ: ★★★☆☆
K&L Wine Club価格: $21.99 (K&L価格:$26.99)

サイト: http://www.sestadisopra.it/

Winemaker's notes (引用):
Prodution area
South of Montalcino
 
Soil / Vineyards
Medium textured, calcareous soil. The methods of cultivation ensure that a good vegetative balance is obtained and production is contained.
 
Harvest and Winemaking
The harvest is carried out at the end of September and respects the integrity of the grapes, which are made into wine using traditional techniques alongside modern technology, so that the colour and tanninsare extracted in the best way.
 
Maturation
in Franch oak barrels
 
Ageing
In the bottle for 3 months
 
Organoleptic Notes
Intense ruby red colour with an aroma of fresh fruit with toasty vanilla notes. Elegant, austere body.


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by magamoduck | 2010-06-25 19:00 | ワイン日記


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